Kaas

Kaas is een goede aassoort voor goede vangsten in met name het winterseizoen. Zeker voor rietvoorn en kopvoorn, maar ook karpers en andere vissoorten die in dit aas een lekkere hap zien. Dat getuigen de talrijke bijvangsten.

Een favoriete kaas is het Babybel-mini kaasje. babybel kaasDe reden hiervoor is simpel, het is een zacht maar taai kaasje dat lange tijd goed op de haak blijft. Verder blijft het vers zolang je het niet aansnijdt.

Bijna iedere andere kaassoort is bruikbaar, al hebben de zachtere kazen toch enige voorkeur. Zachte kaas kan men gewoon op de haak prikken, hardere kazen kan men zachter maken door ze een nachtje in melk te weken. Van smeerkaas en brood kun je een kaasdeegje maken om in de deegspuit te gebruiken. Geraspte of gemixte kaas kan men eventueel toevoegen aan een standaardlokaas.

cheddarCheddarkaas, idem in combinatie met een deegspuit, is ook een uitstekende kaassoort. Redelijk betaalbaar en vaak in plakjes per stuk verpakt. Vooral te gebruiken in de winter, af te raden in de zomer omdat de temperaturen de kaas te zacht maken om in de spuit te gebruiken