Lokvoer Algemeeen

Lokvoer

Om vis te vangen, moet je vis lokken en misschien nog wel belangrijker, de vis op de stek houden! Nu heeft iedere sportvisser zijn eigen idee van voeren en het presenteren van zijn of haar aas. De onderstaande voermixen kunnen echter niet ontbreken en staan garant voor een goede vangst, er is onderscheid gemaakt per vissoort of methode.

  1. Visvoer mixen voorn
  2. Visvoer mixen brasem
  3. Visvoer feedervissen

In de viswinkel kom je soms ogen tekort aan de variatie van lokvoeders, vele verschillende soorten kleuren, geuren en vooral ook prijzen maakt de beginnende vissers soms hondsdol. Laat u niet afschrikken door al dit aanbod, het gaat namelijk om de presentatie van het lokvoer onderwater wat het verschil maakt. Hier enkele tips voor een goed resultaat.

Actief is de hoofdzaak bij het vissen op witvis, actief betekent dat wanneer er gevoerd is er steeds voerdeeltjes loskomen en opstijgen. Dit maakt de vis nieuwsgierig en zet aan tot azen. Daarom is het ook van groot belang dat je het lokvoer aan de waterkant aanmaakt. Op lichter en minder stromend water, wordt een lichter mengsel gebruikt dat langzaam naar de bodem zinkt en daar rustig zijn werk doet. Op stromend water bijvoorbeeld in rivieren is licht lokvoer onbruikbaar, dit omdat het door de stroom wegdrijft. Gebruik hier een zwaarder voer en meng daar wat zand en in sommige gevallen zelfs kleine kiezels doorheen.

Licht of donker? Wanneer de bladeren van de bomen vallen en het weer onstuimig wordt, haal dan het zwarte en donkere voer maar uit de kast. Waarom zwart in de donkere tijden van het jaar? Dit komt omdat het water dan vaak helder is en de vis vaak in ondiepe en heldere tochten van kanalen gaat liggen. Donker is ook om te voorkomen dat de azende witvis opvalt voor de roofvis en omdat het aasgedrag wat voorzichtig is, de vis schrikt snel van licht voer.

Licht voer in de lichtere tijden van het jaar. In de zomer maanden zit de vis vaak wat verspreider en is de vis vaak niet zo schuw. Het is nu zaak om de vis echt te lokken, een lichtere kleur voer, bijvoorbeeld geel of lichtbruin valt goed op en zo zal de vis het sneller vinden. Doe in de zomerperioden gerust wat zoetstoffen door je voer voor een extra aantrekkingskracht.

Een belangrijke tip! Het woord lokvoer zegt het al, het lokken van de vis en niet het verzadigen van de vis. Voer dus altijd zoveel als de vis nodigt heeft en pas je altijd aan op het aasgedrag. Het is de bedoeling dat de voorn of de brasem je haakaas pakt en niet volgevreten je voerstek verlaat en jou als visser met een drup aan de neus achter laat.