Nieuw(s)

In deze rubriek worden de laatste 10 nieuwe items gepubliceerd die elders op de website terug te vinden zijn.

11-04-2021: De uitslagen van de Winterwedstrijd nr. 13 zijn verwerkt.

04-04-2021: Maandag 23 maart heeft het kabinet een persconferentie gegeven over de maatregelen die worden genomen in verband met de beperking van het coronavirus en heeft men besloten om een aantal maatregelen te versoepelen.
Zie voor de uitgebreide maatregelen “Wetenswaardigheden” – “Corona en de hengelsport”.

21-03-2021: De data voor de Wintercompetitie zijn aangepast/uitgebreid. Vanwege de Coronamaatregelen zijn er veel wedstrijden uitgevallen. In overleg met de wedstrijdvissers is besloten om 2 extra wedstrijden in te voegen in de “Kalender”. Zie elders op de site.

14-03-2021: Wedstrijdvissen-Wintercompetitie:
Na de laatste update van het Coronabeleid zijn er toch vragen ontstaan bij, met name de visverenigingen.  Het is nu ook toegestaan om sport buiten te beoefenen met groepjes van maximaal 4 personen vanaf 27 jaar. Maar dan wel op een sportaccommodatie…

Omdat wedstrijdvissen niet op een sportaccommodatie plaatsvindt, geldt het bovenstaande helaas niet voor de wedstrijdvisserij. Viswedstrijden zijn dus nog steeds niet toegestaan, echter  gemeenten mogen sportactiviteiten organiseren of goedkeuren op locaties buiten de sportaccommodaties, voor het eventueel trainen in groepjes van 4 personen (wel met behoud van 1,5m afstand). Daarvoor kan bij de gemeente een aanvraag worden gedaan. Verder gelden de algemene regels zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid (thema sport).

Het bestuur van HVV Smilde heeft onlangs het verzoek ingediend bij de Gemeente Midden Drenthe en heeft inmiddels toestemming gekregen om weer trainingswedstrijden te mogen organiseren in eigen water. Dat betekend dat we het wedstrijdvissen in trainingsvorm weer mogen opstarten.
De eerste trainingswedstrijd is inmiddels ingepland voor zaterdag 20 maart a.s. Samenkomst vanaf 08.00 uur op de parkeerplaats van Jumbo in Smilde, vertrek om 08.30 uur.
Het wedstrijdreglement  verschilt niet van de “oude” vorm, meer info over het in groepjes vissen worden op 20 maart verduidelijkt door de wedstrijdcommissie.

31-01-2021: Visboetes in 2021 verhoogd (zie Wet- en Regelgeving)

13-09-2020: De vispassen 2021 worden binnenkort weer door Sportvisserij Nederland aan de leden verstuurd. Als u uw financiële verplichtingen heeft voldaan vóór 04 december 2020 (automatische betaling of giraal, bij voorkeur voor de eerste optie) dan ontvangt u de vispas voor
01 januari 2021.
Indien u ná 04 december 2020 uw betaling heeft gedaan, ontvangt u eerst een tijdelijk bewijs van lidmaatschap via uw e-mail.

Wij willen u tevens wijzen op de site www.mijnsportvisserij.nl
Via dat platform kunt u:
–  het tijdelijk bewijs van lidmaatschap downloaden
–  een MeeVIStoestemming aanvragen
 een adreswijziging doorvoeren
–  de VISpas per einde jaar opzeggen
–  de keuze tussen VISplanner en de
Gezamenlijke Lijst doorgeven
–  een duplicaat van de VISpas bestellen (na bestellen kunt u een nieuw tijdelijk bewijs       downloaden)